Léčba hypnózou může efektivně zbavit mysl traumat a strachu

10. 08. 2020
Osobní rozvoj Zdraví

Co je to hypnóza

Hypnóza je jednou z obvyklých metod léčby psychických poruch v oblasti psychoterapie. Jedná se o změněný stav vědomí, při kterém se člověk více soustředí, má zvýšenou pozornost a schopnost reagovat na podněty.

Hypnóza oslovuje lidské podvědomí a umožňuje, aby se do něj dostaly pokyny, které člověk následně automaticky vykonává. Používá se při různých traumatech, strachu a podle americké studie má velmi pozitivní účinky na spánek.

Navozování hypnózy připomíná fázi před usínáním, které se také prožitek celého stavu blíží. Člověk může být při hypnóze při vědomí, může mluvit a také ji sám přerušit.

U osob, které jsou schopny se ponořit hluboko do hypnotického stavu, může být hypnóza velmi efektivním nástrojem. Klíčový je vztah a důvěra k osobě, která tě do hypnotického stavu uvede.

[:cs]Hypnóza oslovuje lidské podvědomí[:]

Hypnotický stav

Jak probíhá hypnotický stav? Usadíš se pohodlně do křesla a soustředíš se na nějaký bod. Po chvíli se ti začnou zavírat oči a necháš se unášet hlasem, který na tebe mluví a provází tě při cestě do hypnotického stavu.

Lidé, kteří jsou vysoce hypnabilní, neboli mají schopnost se ponořit hluboko do hypnotického stavu, se do něj ponoří velmi rychle. Stejně tak pokud hypnózu prožíváš po několikáté.

Hypnóza pracuje s přímými sugescemi, takže pokud chceš přestat kouřit, přímou sugescí by v tomto případě mohlo být: „Po cigaretě ti bude špatně, nechceš kouřit!“ Pokud se chceš zbavit nějakého traumatu, ponoříš se do jeho hloubky a postupně zjistíš, proč tam je a jak se ho můžeš zbavit.

S tím ti mohu pomoci, zabookuj si 90 minut online koučink a společně se na tvá traumata i strachy zaměříme.

[:cs]Hypnotický stav - soustředíš se na nějaký bod[:]

Psychické trauma narušuje duševní rovnováhu

Trauma je duševní stav člověka, ke kterému dochází při nějakém traumatickém zážitku. Můžeš se jednat například o těžký úraz, smrt v rodině, znásilnění nebo šikana. Psychické trauma je zážitek, který narušuje duševní rovnováhu.

Pokud se trauma nebude řešit, může vést k psychosomatickým onemocněním a odrazit se nejen na duši, ale i na těle. Neustálý stres může například vést k žaludečním vředům. Mnohé duševní onemocnění postihuje i tělesné zdraví, proto bys měl svému tělu dobře naslouchat a všímat si i jeho projevů. Tělo nám totiž vysílá důležité zprávy o duševním stavu.

Proti traumatu můžeš bojovat hypnózou. Aby však byla účinná, je potřeba, aby se s traumaty bojovalo na třech frontách: v minulosti, současnosti i budoucnosti.

Pokud víš, že je hypnóza přesně to, co potřebuješ, můžeme se rovnou sejít na 90 minutách online koučinku. Tak neváhej a zabookuj si termín.

O autorovi
Autor foto
Miroslav Hofmann

Creator, Inovátor, Podnikatel, Cestovatel, Tvůrce, Lídr, Rebel, Inspirující, Dárce, Bojovník, Svobodomyslný, Motivátor, Učitel, Bohatý, Gurmán, Badatel, Týmový hráč, Otec, Manžel, Investor.

Více o autorovi
Mohlo by Vás zajímat
Transformace vědomí jako krok k dlouhodobému štěstí

Transformace vědomí jako krok k dlouhodobému štěstí

06. 06. 2020

Dozvíš se, co transformace vědomí je, jaký má vliv na tebe i společnost a zároveň získáš tipy na cvičení pozitivního myšlení.

Co je intuice neboli šestý smysl?

Co je intuice neboli šestý smysl?

15. 05. 2020

Co je intuice neboli šestý smysl? Kouzlo intuice slouží jako užitečný nástroj pro právně rozhodnutí.

Co je to autogenní trénink a kdy by se neměl vykonávat?

Co je to autogenní trénink a kdy by se neměl vykonávat?

02. 06. 2020

Autogenní trénink je jedna z nejúspěšnějších relaxačních metod. Díky pravidelnému autogennímu tréninku můžeš dosáhnout pozitivních zdravotních výsledků.