Osho meditace – Duchovní učitel Osho a jeho dynamická meditace

20. 05. 2020
Osobní rozvoj Zdraví

Oshova dynamická meditace

Jedná se o aktivní meditaci vytvořenou indickým duchovním učitelem Oshem. Spousta lidí má v sobě hodně neklidu, negativní emoce, z toho spoustu emocí potlačuje a mají nedostatečný fyzický pohyb. Pro většinu těchto lidí je proto těžké se dostat do klidného režimu. Z tohoto důvodu je Oshova dynamická meditace hodně aktivní.

Ze začátku pro tebe může být dynamická meditace výzvou. Ale neboj, to je normální, zvlášť pokud ji poprvé provádíš ve skupině dalších lidí nebo samostatně. Je to druh řízené meditace, kterou můžeš provádět za přítomnosti mentálního kouče pro větší jistotu.

Osho meditace je pro aktivní lidi. Jde o způsob, díky kterému vystoupíš ze svých komfortních zón a dosáhneš velkého uvolnění a pozitivní energie.

Pokud máš zájem o klidnou řízenou meditaci, mohu ti doporučit Řízenou meditaci sebeléčení.

Oshova dynamická meditace trvá jednu hodinu a je vhodné ji dělat ráno. Aby byla účinná doporučuji, si ji dopřávat několik dnů za sebou, ale i pouze jedna zkušenost je velmi silná. Pokud to zvládneš, promění to kvalitu tvého života, zjistíš, jak se zbavit negativních emocí, stresu nebo deprese. Budeš se celkově cítit lehčí!

Pokud chceš dosáhnout této pozitivní energie i za kratší čas, tak je pro tebe zkrácená Osho dynamická meditace video v lese tou správnou inspirací.

[:cs]meditace a balance[:]

5 částí dynamické meditace

Najdi si nějaké klidné místo, kde nebudeš rušen a budeš moc vypustit vše své emoce. Pusť si hudbu Osho dynamická meditace ke stažení.

  1. Chaotický dech – trvá 10 minut a je důležité se soustředit na svůj dech.
  2. Katarze – trvá také 10 minut a je o vyjádření emocí a pocitů, které se dostavily v první části.
  3. Skákání s „hu“ – tohle tě bude bavit. Dej ruce vzhůru a skákej.
  4. STOP – čtvrtá část je delší – 15 minut. Zastav se, zamrzni a po celou dobu se nehýbej.
  5. Tanec – poslední část je dlouhá 15 minut. Podívej se dovnitř své duše a nech své tělo, ať se vyjádří skrze tanec.

Pokud chceš poradit, jak správně dynamickou meditaci vykonávat, neváhej si zabookovat termín online koučinku na 90 minut.

[:cs]dancing medatation[:]

Kdo byl Osho

Osho byl duchovní učitel, mystik a guru pocházející z Indie. Když mu bylo 14 let, zažil svou první statori (=duchovní osvícení, intuitivní prožitek) a od té doby pokračoval na své meditační cestě. Plného osvícení dosáhl ve 21 letech a od toho okamžiku žil bez vědomí vlastního ega.

Později začal cestovat po Indii, nějakou dobu žil i ve Spojených státech a v dalších zemích. Začal pořádat veřejné meditace, přednášky a stal se duchovním učitelem.

Přišel s novou meditační technikou Mystická růže, vymyslel dynamickou meditaci, Devavani, No-Dimension, Kundalini nebo meditaci Mandala.

Zemřel ve věku 58 let a jeho popel byl odvezen do mezinárodní komunity do Samadhi v hale Chuanf Tzu.

[:cs]Miro a Osho meditace Indije[:]

Osho meditace a Miroslav

Pro mě mají Osho meditace velký význam a dynamická meditace je jednou z mých nejoblíbenějších. Výrazně mi pomohly a několikrát jsem kvůli nim letěl do Indie, abych 10 dní prováděl pouze Osho meditace.

Osho je jeden z mých prvních mentorů nesoudím jeho život, ale oceňuji jeho práci a z jeho meditací jsem si odnesl velké plus do života.

Mně samotnému Osho meditace velmi pomohly při zvládání stresu. Díky nim jsem klidnější.

O autorovi
Autor foto
Miroslav Hofmann

Creator, Inovátor, Podnikatel, Cestovatel, Tvůrce, Lídr, Rebel, Inspirující, Dárce, Bojovník, Svobodomyslný, Motivátor, Učitel, Bohatý, Gurmán, Badatel, Týmový hráč, Otec, Manžel, Investor.

Více o autorovi
Mohlo by Vás zajímat
Řízená meditace a její tajemství

Řízená meditace a její tajemství

28. 04. 2020

Představ si, že máš volně dostupný prostředek, který ti umožní zbavit se stresu, napětí a různých zdravotních neduhů.

Transformace vědomí jako krok k dlouhodobému štěstí

Transformace vědomí jako krok k dlouhodobému štěstí

06. 06. 2020

Dozvíš se, co transformace vědomí je, jaký má vliv na tebe i společnost a zároveň získáš tipy na cvičení pozitivního myšlení.

Co je intuice neboli šestý smysl?

Co je intuice neboli šestý smysl?

15. 05. 2020

Co je intuice neboli šestý smysl? Kouzlo intuice slouží jako užitečný nástroj pro právně rozhodnutí.