Řízená meditace a její tajemství

28. 04. 2020
Osobní rozvoj Zdraví

Co kdybys mohl zatočit se strachem, únavou a podrážděním?

Co když jsi jak baterie, která se umí nabít sama a můžeš tuto energii kdykoliv doplnit? Nebyl by tvůj život jednodušší? Nebyly by i tvé vztahy láskyplnější? Ať už je tvým cílem relaxace, sebeléčení, zvládání stresu nebo osobní rozvoj, řízená meditace nabízí všechno zmíněné a mnohem víc!

Pokud se naučíš pravidelně uvolňovat svou mysl, přispěje to k lepší kvalitě tvého osobního i kariérního života a dost možná se před vtebou objeví úplně nová duchovní cestaŘízená meditace může pozitivně ovlivnit všechny oblasti tvého života. Omládneš a naučíš se zase vše zažívat s úžasem dítěte. Tvůj život bude šťastnější, zářivější a zdravější.

[:cs]Meditace k aktivaci svého samoléčení[:]

Jak řízená meditace probíhá?

Řízená meditace je takovým druhem meditace, kterou tě provází kouč osobního rozvoje svým hlasem, a to osobně či formou audia nebo videa. Já při řízených meditacích se svými klienty používám vždy i relaxační hudbu o frekvenci 432 HZ. Při této frekvenci se tvůj mozek dostane do hladiny Théta, která je pro řízenou meditaci jako stvořená, protože podporuje tvou intuici, paměť i schopnost sebeléčení.

Budeš stále při vědomí, ale natolik uvolněný, že dojde ke zpomalení nejen tvého dechu, ale i srdečního tepu. Tento vysoce regenerační stav se nazývá hluboká relaxace a je spojený s pozitivním programováním, díky němuž pomáhá dosáhnout rovnováhy mezi tělem a myslí a aktivovat samoléčící procesy ve tvém těle. Dle tvého záměru potom volím různá témata meditací, od sebeléčení, přes rozhodnutí ve vztahu až po přípravu na důležité jednání. Zajímá tě podrobněji, s čím vším ti mohu pomoci?

Online kalendář
[:cs]Návod na sebeléčení[:]

Uvolni mysl a aktivuj sebeléčení

Staré rčení říká „Ve zdravém těle, zdravý duch!“. Dnes už víme, že to funguje i opačně. Vše je propojené. Pokud člověk pečuje o své tělo tak, jakoby bylo chrámem pro duši, vyživuje tím zároveň své nitro. Stejně tak se duševní zdraví pozitivně odráží na našem stavu fyzickém.

Naši dávní předkové nepochybovali, že má jejich tělo samoléčící schopnosti a hojně svých znalostí využívali. V dnešní době uchovávají tuto moudrost domorodé kmeny na všech kontinentech. Moderní svět se více spoléhá na léky a medicína se zaměřuje především na vnější příznaky.

Věda se však o tuto tematiku živě zajímá a pustila se i do výzkumů, které se týkají léčivého působení relaxačních technik. Z mnohých mohu zmínit výzkum, který zkoumal, jak zklidnění mysli ovlivní pacienty čekající na operaci a dal vzniknout knize „Mozek, chování a imunita“. Výsledky ukazují, že praktikování relaxačních technik  před operací, může napomoci hojení ran a redukovat stres spojený s chirurgickým zákrokem. Pokud tě to zaujalo a chceš se dozvědět víc, můžeš si celý výzkum přečíst a žasnout nad úžasnou mocí naší mysli.

Renomovaný americký magazín Healthline, který se zabývá zdravím, vydal článek, ve kterém potvrzuje, že meditace značně ulevuje od stresu a úzkosti, podporuje paměť, ulevuje od bolesti a  dokonce pomáhá zbavit se závislostí. Jaká pilulka by dokázala být tak komplexním řešením různých potíží?

Pravidelné praktikování  řízené meditace může spustit ozdravný proces v celého tvého těla! Pokud se rozhodneš vydat se na tuto cestu za lepším fyzickým i duševním zdravím, rád tě uvítám ve svém audio programu Aktivuj své sebeléčivé schopnosti od Mira a budu tvým průvodcem na cestě za lepšími a zářivějšími zítřky.

A ještě citát na závěr: 

„Ovládnout svou mysl je největší a nejdůležitější umění, které se v životě můžete naučit. Pokud chcete být šťastní a úspěšní, nic jiného vám nezbývá.“ (Harv Eker)

Co o mně říkají moji klienti?

O autorovi
Autor foto
Miroslav Hofmann

Creator, Inovátor, Podnikatel, Cestovatel, Tvůrce, Lídr, Rebel, Inspirující, Dárce, Bojovník, Svobodomyslný, Motivátor, Učitel, Bohatý, Gurmán, Badatel, Týmový hráč, Otec, Manžel, Investor.

Více o autorovi
Mohlo by Vás zajímat
Transformace vědomí jako krok k dlouhodobému štěstí

Transformace vědomí jako krok k dlouhodobému štěstí

06. 06. 2020

Dozvíš se, co transformace vědomí je, jaký má vliv na tebe i společnost a zároveň získáš tipy na cvičení pozitivního myšlení.

Deprese po rozchodu – kde hledat příčinu a jak se jich zbavit

Deprese po rozchodu – kde hledat příčinu a jak se jich zbavit

06. 05. 2020

Všichni toužíme po jistotě, lásce a partnerské opoře. Deprese po rozchodu je bestie! Změň prostředí...

Poruchy spánku – dělení a dopady na lidskou psychiku

Poruchy spánku – dělení a dopady na lidskou psychiku

14. 09. 2020

Poruchy spánku se často objevují při vysokém životním tempu. Jak poruchy spánku dělíme a jaké mají dopady na lidskou psychiku?