Změna myšlení u úzkosti – už tě díky transformaci mysli nebudou ovládat

13. 10. 2020
Osobní rozvoj Zdraví

Změna myšlení u úzkosti

Úzkost často doprovází i fyzické příznaky jako bušení srdce, nevolnost, bolest na hrudi, chvění nebo špatné dýchání. Úzkostí existuje několik druhů, jako například panická nebo separační úzkost. Jedná se o velmi nepříjemný emoční pocit a samotná úzkost může být krátkodobou i dlouhodobou záležitostí. Můžeš ji ale díky změně myšlení zarazit.

Vše začíná myšlenkou a představou. Pohonem myšlenek a představ jsou emoce. Kdybychom neměli žádné potřeby, nebyl by ani důvod je naplňovat. To, jak přemýšlíme o našich potřebách, jaké emoce k myšlenkám připojujeme, jaký pohon jim dáme, takové se nám dějí situace a takové tužby naplňujeme.

[:cs]Mysl je určující pro tvou budoucnost[:]

Mysl je určující pro tvou budoucnost

Jakmile pochopíš, jak tvá mysl funguje, začneš získávat nadhled, změníš své myšlení a tvé myšlenky se najednou své myšlenky začneš ovládat. Trápení, starosti, strach i úzkost totiž nejsou ničím jiným, než myšlenkami ve tvé hlavě.

Základním předpokladem pro změnu myšlení je si uvědomit, co se ti v životě děje. Vše je totiž stanoveno pouze nastavením mysli. Proto nejjednodušší cestou k tomu, aby ses cítil lépe a neprožíval strach a úzkosti, je začít svou mysl nastavovat jinak.

S tím ti mohu pomoci, stačí si zabookovat termín na 90 minut online koučinku.

Mysl, která v tobě převládá, je určující pro tvou budoucnost. Je maximálně důležité, abys udržoval svou mysl v přítomnosti. Jedině tak vznikne spokojenost a strach i úzkost tě přestanou ovládat. Mysl je jako magnet, který umí myšlenku nejen přivolat, ale také vyslat.

[:cs]Separační úzkost[:]

Separační úzkost

Tato úzkost se někdy může objevit u dětí. Objeví se v okamžiku, kdy dojde k odloučení dítěte od matky. Je typická zejména pro děti od 7. do 18. měsíce života.

Projevuje se například strachem ze tmy nebo strachem z cizích lidí. Průběh a vývoj této úzkosti je primárně ovlivněn citovou vazbou dítěte s rodiči.

Může se však objevit i u dospělých jedinců. Zde se projevuje strachem z odloučení od lidí. Tento strach vychází z dětství.

Panická úzkost

Jedná se o opakované záchvaty strachu a vnitřní nepohody, které vznikají bez jakékoli příčiny. Během několik málo minut dosahují maxima a většinou i několik minut trvají.

O autorovi
Autor foto
Miroslav Hofmann

Creator, Inovátor, Podnikatel, Cestovatel, Tvůrce, Lídr, Rebel, Inspirující, Dárce, Bojovník, Svobodomyslný, Motivátor, Učitel, Bohatý, Gurmán, Badatel, Týmový hráč, Otec, Manžel, Investor.

Více o autorovi
Mohlo by Vás zajímat
Co je prokrastinace a jak ji ukončit

Co je prokrastinace a jak ji ukončit

19. 06. 2020

Tvůj výkon je slabší než bys chtěl a své úkoly odkládáš? Říká se tomu prokrastinace – seznamte se,
prosím. Dozvíš se, co je prokrastinace, jaké jsou její příznaky a jak ji ukončit.

Léčba hypnózou může efektivně zbavit mysl traumat a strachu

Léčba hypnózou může efektivně zbavit mysl traumat a strachu

10. 08. 2020

Existují zážitky, které se nám vryjí do paměti a neustále se vracejí, jako ta nejhorší noční můra. Léčba hypnózou může být řešením, jak se zbavit traumat i strachu z těchto zážitků.

Transformace vědomí jako krok k dlouhodobému štěstí

Transformace vědomí jako krok k dlouhodobému štěstí

06. 06. 2020

Dozvíš se, co transformace vědomí je, jaký má vliv na tebe i společnost a zároveň získáš tipy na cvičení pozitivního myšlení.