Existuje dokonalá láska? Základem partnerského vztahu je tolerance

25. 05. 2020
Vztahy Zdraví

Dokonalá láska

Partnerské vztahy a milenecké vztahy jsou nedílnou součástí našich každodenních životů. Existuje ale dokonalá láska? Mnoho lidí soudí knihu podle obalu a to, co vidí, považuje za dokonalé, i když je podstatnější vnitřní krása.

V každém vztahu nejprve přijde zamilovanost, která ale většinou během pár měsíců pomine. Láska nám ale rozšiřuje možnosti. Nic ti nedá skutečný pocit, že zvládneš cokoli, jako skutečná láska.

Každý vztah však funguje jinak. Neexistuje žádný obecný vzorec na správné fungování vztahu nebo na dokonalou lásku. Dokonalá láska může existovat, pokud ji tak budeš vnímat. Pokud svého partnera budeš tolerovat a budeš spokojený a šťastný s tím, co máš. Pokud budeš vztah neustále posouvat.

Pokud si nevíš rady s tím, jakým směrem vztah posunout, mohu ti poradit. Zabookuj si termín a sejdeme se v 90 minutách online koučinku.

Můj tip pro tebe: Dokonalá láska se tě neptá, proč některé věci děláš nebo proč ses pro ně rozhodl. Za každých okolností se tě snaží podpořit a stojí při tobě. Jelikož ti věří.

[:cs]Tolerance – základ dobrého vztahu[:]

Tolerance – základ dobrého vztahu

Krize ve vztahu často nastává, když dojde k netoleranci jednoho nebo obou z partnerů. Jenže vyzrálý a pevný vztah není o květinách, špercích, drahých dárcích a nečekaných překvapeních. Může to sice vztah zpestřit, ale stojí na zcela něčem jiném – toleranci.

Pokud ve vztahu tolerance dosáhneš, neznamená to, že jsi rezignoval na lásku. Pouze jsi objevil jakési životní zázemí a stabilitu.

Jestli jsi ve vztahu už dlouho nebo jen chvíli, vždy pamatuj na jedno – partner podle tvých vytoužených představ neexistuje. Proto ho toleruj takového, jaký je a važ si toho, co vás spojuje. Jelikož ve věcech, na kterých skutečně záleží, dosáhneš se svým partnerem stejných hodnot.

Jestli tě zajímá, jak najít lásku, můžeš si přečíst článek zde.

[:cs]Meditace po hádce[:]

Meditace po hádce

Nejlepší je se samozřejmě hádce vyhnout. Pokud ale přece jen nastane, meditace po hádce je ta správná volba pro uvolnění a odpuštění. Díky vzájemnému odpuštění dojdete klidu a budete spolu moci znovu otevřeně komunikovat.

Meditace je jedním z nejlepších prostředků, jak odbourat stres, naštvání na partnera a dostat se do duševní pohody a klidu. Podporuje a rozvíjí koncentraci, pozornost, emocionální stavy, pozitivní myšlení a vnitřní rovnováhu. Tedy všechny věci, které jsou po hádkách většinou rozhozené.

Pokud tě meditace po hádce zaujala, můžeš ji praktikovat formou řízené meditace. Rád tobě i tvému partnerovi poradím, jak správně meditovat a dostat se do stavu vnitřní pohody.

O autorovi
Autor foto
Miroslav Hofmann

Creator, Inovátor, Podnikatel, Cestovatel, Tvůrce, Lídr, Rebel, Inspirující, Dárce, Bojovník, Svobodomyslný, Motivátor, Učitel, Bohatý, Gurmán, Badatel, Týmový hráč, Otec, Manžel, Investor.

Více o autorovi
Mohlo by Vás zajímat
Šikana ze strany zaměstnavatele má své řešení

Šikana ze strany zaměstnavatele má své řešení

13. 07. 2020

Šikana na pracovišti bossing, neboli šikana ze strany zaměstnavatele, je situace, se kterou se setkává pětina až čtvrtina lidí. V tomto článku se dozvíš, jak se jí bránit.

Poruchy spánku – dělení a dopady na lidskou psychiku

Poruchy spánku – dělení a dopady na lidskou psychiku

14. 09. 2020

Poruchy spánku se často objevují při vysokém životním tempu. Jak poruchy spánku dělíme a jaké mají dopady na lidskou psychiku?

Transformace novou cestou aneb, jak změnit přístup k životu

Transformace novou cestou aneb, jak změnit přístup k životu

29. 09. 2020

Díky transformaci vědomí můžeš zlepšit nejen kvalitu svého života, ale také celého lidstva. Budeš pozitivnější, méně unavený a celkově budeš v lepší kondici.